Uppträning

Håller som sagt  just på att träna upp Freyja igen efter hennes hälta. Eftersom jag inte har direkt bråttom skyndar jag långsamt för att vara på den säkra sidan. Konstaterade ju först att hon såg ohalt ut på longering och har sedan skrittat henne i en och en halv vecka. Hon har dock inte haft boxvila nu senare tiden under hennes vila, utan stått i hage, så vi börjar inte helt från noll så att säga. Har nu börjat lägga in lite trav och kan med glädje konstatera att hon inte heller känns halt uppsutten. Lycka!
 
Det här med igångsättning efter konvalecens är ett kapitel för sig och måste individanpassas till varje fall. Det är förstås svårare om det är en häst som förväntas prestera på högre nivå - hästar i tävlingskondition eller kanske en ridskolehäst. Självklart vill man i dessa fall inte låta dem vila "för länge", utan komma igång så snabbt som möjligt, och då gäller det att optimera träningen för att snabbt komma tillbaka, men utan att riskera att slå upp skadan igen. Kanske tar och skriver ett inlägg om detta längre fram.
 
Har ni föresten sett att fantastiska ponnyakuten börjat igen? Jag sitter och snyftar vid varje avsnitt. Men blir ju så blödig när man ser ungarna kämpa trots att de slår sig sönder och samman på sina ouppfostrade ponnys!
 
 
Foto: Sara Högsten
Freyja och Glaesir sommaren 2009
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0