Phetta Reddast

Vi ska för tillfället lägga oss i hårdträning inför en show vi ska börja med den 1 juni. Eldhestar har fått något kontrakt med ett företag som skjutsar runt turister längs Golden Circle. 100-150 personer kommer varje förmiddag att slussas in till vårt nybyggda ridhus och få lära sig lite mer om islandshästen. En speaker-röst ska spelas in och musik ska läggas på programmet.

Bland annat ska vi rida med flaggor, vilket vi så smått har börjat träna. Själva flaggorna har vi dock inte fått än, så vi har ridit omkring med sopkvastar istället och sett allmänt tölpiga ut! Lite om islandshästens historia ska presenteras och då blir det bland annat ridning i damsadel, ni vet, med båda benen på samma sida om hästen. Vi ska även klä ut en person till gammal isländsk bonde som kommer rida med en handhäst och ytterliggare två hästar som är fastknytna i varandras svansar på ett led. Helt otroligt att hästarna finner sig i detta! Och slutligen kommer givetvis alla islandshästens gångarter att visas. De ska ridas på någon slags träskiva så att man tydligt ska höra fyrtakten i tölt jämfört med t ex tvåtakten i trav. Det känns som om vi har ganska långt kvar innan allt sitter som det ska och är tajmat, men det ska nog lösa sig. Eller "phetta reddast" som är något utav islänningarnas motto.

Utöver detta håller vi givetvis på med våra turer som vanligt.. Häromdagen när jag var ledig åkte jag in till Reykjavík för att checka shoppingstatusen. Den var helt okej. Vi har även hängt inne på puben i Hveragerdi, druckit öl och kollat på Eurovision-tävlingarna. Inte för att jag kanske har så mycket till övers för musiken, men det är rätt kul eftersom vi är från flera olika länder bland personalen. Imorgon är ju finalen, så då har vi bokat bord.




Steinunn och Tora




Karina


I söndags kväll var vi några som åkte in till Reykjavík och deras konserthus för att se showen "How to become Islandic". Mycket nöje! Och vissa likheter med Uppsalas eget UKK:








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0